Diensten

Zorgintensieve ouders

Als ouder van een zorgintensief kind komt er veel op je af. Hier zit geen handleiding bij. Dit zijn zaken die je zelf moet leren en elke fase van het leven brengt weer nieuwe zorgen en uitdagingen met zich mee. 

Wij willen deze ouders ontzorgen door onze gedane ervaringen te delen, hen een ontmoetingsplek te bieden, overzicht te bieden in het dolhof van de zorgverlening en het zorgaanbod.  Wij willen mensen met elkaar In contact brengen, vandaar de naam van ons initiatief.

InContact Bijzonder is graag van betekenis zijn voor ouders van 

zorgintensieve kinderen. Elkaar ontmoeten in een 

veilige setting, een luisterend oor vinden, ervaringen uitwisselen en 

elkaar steun bieden. Voor ouders die op zoek zijn naar erkenning, 

herkenning en de weg zoeken in het doolhof rondom hun 

zorgintensieve kinderen.

Wij organiseren bijeenkomsten waarbij ouders samen kunnen komen alleen maar ook met hun kinderen erbij zodat er samen ervaringen gedeeld kunnen worden en de kinderen samen kunnen spelen op hun niveau zonder dat er vreemd naar hun gekeken wordt. 


  


Onderwijs & Studenten

Wij als ervaringsdeskundige ouders van zorginstensieve thuiswonende kinderen kunnen binnen deze setting kennis en kunde delen. Voor toekomstige zorgverleners in opleiding is het waardevol om de zorg in de praktijk te ervaren. 

Gedragsdeskundige, verpleegkundige, artsen in opleiding ondersteunen in gesprekstechnieken. Kennis te laten omzetten in de praktijk met betrekking tot zorgintensieve thuiswonende kinderen. 

Wij bieden studenten de kans om de zorg in een thuissituatie te ervaren. Dit is een vak apart. 

  • hoe scheid je werk met privĂ© in de thuissetting.  
  • hoe bewaak je de zorgkwaliteit in de thuissetting. 
  • hoe bewaak je grenzen als zorgprofessional. 
  • individueel werken maar toch in een team.
  • gastlessen en de onderwerpen belichten. 
  • afstudeer projecten begeleidenGemeente & Professionals

In samenwerking met gemeentes en zorg professionals kunnen wij als ervaringsdeskundige ouders van zorgintensieve kinderen adviseren 
bij ingewikkelde zorgprocessen. Denk hierbij aan complexe zorg casussen. 

  • Ondersteuning bij communicatie tussen gemeente en de zorgvrager. Als professionele ervaringsdeskundigen en zorgprofessional kunnen wij aansluiten bij een keukentafel gesprek zoals een intake door een buurtteam.  
  • Inzichten geven bij gesprekssituaties met zorgprofessionals zoals Wmo consulenten, huisartspraktijk & zorginstelling medewerkers etc.
  • Thema- avonden organiseren. 
  • Meedenken over inclusie binnen de gemeente; bijdrage leveren bij pilots voor nieuwe projecten. Denk aan het inrichten van openbare gebouwen, speeltuinen, scholen etc. 

 

Enthousiast geworden?

Mail ons en vraag geheel vrijblijvend een offerte aan
 incontact.bijzonder@gmail.com